Wat is HypnoBirthing?

HypnoBirthing is een methode ter ondersteuning voor een natuurlijke bevalling.
Vrouwen zijn gemaakt om zwanger te kunnen worden, het kindje te kunnen dragen en vervolgens ook weer te kunnen baren. Ook de kindjes zijn hier voor gemaakt. Dit zie je bij de mensen en de dieren. Pijn hoort daar dan ook niet onlosmakelijk bij. Pijn hoort wel onlosmakelijk bij spanning. Spanning in je hoofd en/of in het lichaam. Daarom is het ook logisch dat als je ontspannen bent je ook beter bevalt.

HypnoBirthing werkt via een programma van diepe ontspanning gecombineerd met de nodige kennis rond het geboorteproces. De ouders leren het geboorteproces begrijpen in combinatie met de nodige ontspanning waardoor een rustigere en zachtere manier van geboren worden mogelijk wordt, waardoor je gaat uitkijken naar de geboorte i.p.v. dat er tegen opgekeken wordt.

Is ‘Hypno’ niet zweverig?  Wat is het eigenlijk? Waar staat het voor?
Eigenlijke past iedereen dagelijks zelfhypnose toe. Het is als het ware een staat van diepe ontspanning. Herkenbare momenten van deze hypnose bijvoorbeeld: als je verzonken zit in een boek/film en niet meer weet wat er voor de rest om je heen gebeurt of als je heerlijk aan het dagdromen bent.
Deze momenten overkomen je meestal, terwijl ik je juist wil gaan leren om jezelf bewust in die staat te gaan brengen. Waarbij je dan gedachten en beelden kan gaan gebruiken die kunnen bijdragen aan een positieve geboorte.

Door HypnoBirthing leer je te denken wat je echt wil tijdens je bevalling. Dit is belangrijk want alles wat er in je hoofd omgaat heeft zijn uitwerking op je lichaam! Jezelf en je baby positief benaderen heeft een positief effect en is dus belangrijk.

Wat is Goed Bevallen

Wil jij en je partner, je goed voorbereiden op de bevalling?
Weinig tijd, op zoek naar een cursus vol met waardevolle informatie en goede handvaten
Dan is de ééndaagse cursus ’ goed bevallen’ iets voor jullie
Uiteraard ben je ook zonder partner welkom, een goede vriend, vriendin of een ouder kan ook als je maatje mee.
Na het volgen van de cursus kunnen jullie zelf bewuste keuzes maken voor de bevalling.
Je weet wat er gaat gebeuren en kan erop inspelen.
Dus naast dat het heel informatief is, is het ook nog heel praktisch!
Wat kun je verwachten in de cursus:
- Hoe je met vertrouwen in je lichaam, in jezelf kan bevallen
- Hoe je de cirkel van pijn angst en spanning kan doorbreken
- Hoe je kan ontspannen
- Welke ademhalingstechnieken efficiënt werken
- Wat je als partner kan doen
- Uiteraard wat er in je lichaam gebeurt tijdens een bevalling
- Praktische waardevolle tips
- ….

Online groepscursus ‘Jouw Bevalling’

De cursus van Goed Bevallen is nu ook helemaal digitaal uitgewerkt.
Dit betekend dat het nu mogelijk is om van je thuis uit een complete zwangerschapscursus te volgen via online groepssessie. We gaan het hebben over je zwangere lichaam, wat er gebeurd tijdens de bevalling, ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken, je lichaam mee helpen.... Tijdens en na de opleiding blijft de cursus nog beschikbaar online tot aan de bevalling.

Online groepscoaching en werkboekje: ‘Kraamtijd zoals jij het wilt.’

Kraamtijd... als je er van te vore over nadenkt kun je echt ongestoord genieten.
Ik ga met je aan de slag. We gaan een document maken die je kan gebruiken als handleiding voor de kraamtijd die je wens. Je wensen rond bezoek, voeding.... alles gaan we bespreken, dus geen onverwachte problemen maar duidelijkheid vooraf.

Online groepscoaching :’Voorbereid Bevallen’ een bevalplan waar je wat aan hebt.

Kun je voorbereidt bevallen? Ja dat kan, je kent het wel je moet een bevalplan maken. Je krijgt er 1 mee van de verloskundige of je googled er 1. En eigenlijk kom je niet veel verder als de plaats dat je wilt bevallen. Je gevoel zegt, het is toch onzin want je weet niet wat en hoe het gaat gebeuren..... Dat het situatie afhankelijk is, dat is zeker zo. Alleen in die situaties moet je zelf keuzes gaan maken. En wat scheelt het als je die keuzes vooraf hebt bekeken en bewust hebt gemaakt. Je hebt dus zelf de touwtjes in handen terwijl je niet afgeleid wordt van de bevalling.